Salgsbetingelser
Introduksjon
Dette kjøpet er underlagt følgende standardvilkår for forbrukerkjøp av varer over internett. Forbrukerkjøp over internett er primært regulert av avtaleloven, forbrukerkjøpsloven, markedsføringsloven, angrerettloven og e-handelsloven, som gir forbrukerne ufraskrivelige rettigheter. Disse lovene er tilgjengelige på www.lovdata.noVilkårene i denne avtalen skal ikke forstås som en begrensning av de lovbestemte rettighetene, men beskriver partenes viktigste rettigheter og plikter i forbindelse med transaksjonen.
Disse vilkårene er utarbeidet og anbefalt av Forbrukertilsynet.
Merk: Disse vilkårene gjelder kun for forbrukere (B2C). Separate regler og betingelser gjelder for B2B-kjøp.
- Avtalen
Avtalen består av disse vilkårene, informasjon gitt i bestillingsløsningen og eventuelle særskilt avtalte vilkår. Ved motstrid mellom informasjonen har de særskilt avtalte vilkårene mellom partene forrang, forutsatt at de ikke er i strid med ufravikelig lovgivning.
Avtalen vil også bli supplert med relevante lovbestemmelser som regulerer kjøp av varer mellom bedrifter og forbrukere.
- Fester
Selger er ROBITO AS, FOSSANVEIEN 730, 3175 RAMNES, POST@ROBITO.NO, Tlf: 951 55 488, Org: 916083033MVA, heretter omtalt som selger.
Kjøperen er forbrukeren som legger inn bestillingen, heretter omtalt som kjøperen.
- Pris
Den oppgitte prisen for varene og tjenestene er den totale prisen kjøperen skal betale, eksklusive mva. Denne prisen inkluderer alle avgifter og tilleggskostnader. Eventuelle tilleggskostnader som selgeren ikke har informert om før kjøpet, skal ikke dekkes av kjøperen.
Alle priser er importert og beregnet basert på våre priser fra Schreuders Sport. Dersom det er en feil i denne beregningen, importen eller prisene derfra, kan kunden velge å betale/motta differansen eller kansellere avtalen uten kostnader.
- Inngåelse av avtale
Avtalen er bindende for begge parter når kjøperen har sendt sin bestilling til selgeren.
Avtalen er imidlertid ikke bindende dersom det har vært en skrive- eller inntastingsfeil i selgerens tilbud i bestillingsløsningen i nettbutikken eller i kjøperens bestilling, og den andre parten innså eller burde ha innsett at en slik feil forelå.
- Betaling
Selgeren kan kreve betaling for varene fra det tidspunktet de sendes fra selgeren til kjøperen.
Hvis kjøperen bruker kreditt- eller debetkort til betaling, kan selgeren reservere kjøpesummen på kortet ved bestilling. Kortet vil bli belastet samme dag som varene sendes.
Ved betaling med faktura utstedes fakturaen til kjøper ved forsendelse av varene. Betalingsfristen er angitt på fakturaen og er minst 10 dager fra mottak.
Kjøpere under 18 år kan ikke betale med etterfølgende faktura.
- Leveranse
Levering anses å ha skjedd når kjøperen, eller dennes representant, har tatt varene i besittelse.
Dersom leveringstiden ikke er oppgitt i bestillingsløsningen, skal selgeren levere varene til kjøperen uten ugrunnet opphold og senest 30 dager etter kundens bestilling. Varene skal leveres til kjøperen med mindre annet er spesifikt avtalt mellom partene.
- Risiko for varene
Risikoen for varene går over til kjøperen når denne, eller dennes representant, har mottatt varene i samsvar med punkt 6.
- Angrerett
Med mindre avtalen er unntatt fra angreretten, kan kjøperen angre på kjøpet av varene i samsvar med angrerettloven. For næringskjøp gjelder egne regler.
Kjøperen må varsle selgeren om bruk av angreretten innen 14 dager fra fristens start. Alle kalenderdager er inkludert i fristen. Dersom fristen utløper på en lørdag, offentlig fridag eller helligdag, forlenges fristen til neste virkedag.
Angrefristen anses oppfylt dersom varselet sendes før fristens utløp. Kjøperen har bevisbyrden for at angreretten er utøvd, og varselet bør derfor være skriftlig (angreskjema, e-post eller brev).
Angrefristen starter:
- Ved kjøp av enkeltvarer løper angrefristen fra dagen etter at varen(e) er mottatt.
- Dersom et abonnement selges, eller avtalen innebærer regelmessig levering av identiske varer, løper perioden fra dagen etter at første forsendelse er mottatt.
- Dersom kjøpet består av flere leveranser, løper angrefristen fra dagen etter at siste leveranse er mottatt.
Angrefristen forlenges til 12 måneder etter utløpet av den opprinnelige perioden dersom selgeren ikke informerer om angreretten og det standardiserte angreskjemaet før avtalen inngås. Det samme gjelder i mangel av informasjon om vilkår, frister og prosedyrer for bruk av angreretten. Dersom den næringsdrivende gir informasjonen i løpet av disse 12 månedene, utløper angrefristen fortsatt 14 dager etter den dagen kjøperen mottok informasjonen.
Ved bruk av angreretten må varene returneres til selgeren uten ugrunnet opphold og senest 14 dager etter at varselet om bruk av angreretten er gitt. Kjøperen dekker de direkte kostnadene ved retur av varene med mindre annet er avtalt eller selgeren har unnlatt å informere om at kjøperen må dekke returkostnadene. Selgeren kan ikke kreve gebyr for kjøperens bruk av angreretten.
Kjøperen kan prøve eller teste varene på en forsvarlig måte for å fastslå varens art, egenskaper og funksjon uten at angreretten går tapt. Dersom testing eller prøving av varene går utover det som er rimelig og nødvendig, kan kjøperen være ansvarlig for eventuell redusert verdi av varene.
Selgeren plikter å tilbakebetale kjøpesummen til kjøperen uten ugrunnet opphold og senest 14 dager fra selgeren mottok melding om kjøperens beslutning om å benytte angreretten. Selgeren har rett til å holde tilbake betalingen inntil de har mottatt varene fra kjøperen eller inntil kjøperen har fremlagt dokumentasjon på at varene er sendt tilbake.
- Forsinkelse og manglende levering – Kjøpers rettigheter og reklamasjonsfrist
Dersom selgeren ikke leverer varene eller leverer dem for sent i samsvar med avtalen mellom partene, og dette ikke skyldes kjøperen eller forhold på kjøperens side, kan kjøperen, i henhold til reglene i kapittel 5 i forbrukerkjøpsloven, under omstendighetene holde tilbake kjøpesummen, kreve oppfyllelse, heve avtalen og/eller kreve erstatning fra selgeren.
Ved krav om kontraktsbrudd, bør varselet, av bevismessige årsaker, være skriftlig (f.eks. e-post).
Oppfyllelse
Kjøperen kan opprettholde kjøpet og kreve oppfyllelse fra selgeren. Kjøperen kan imidlertid ikke kreve oppfyllelse dersom det foreligger en hindring som selgeren ikke kan overvinne, eller dersom oppfyllelse ville medføre en så stor ulempe eller kostnad for selgeren at det er vesentlig uforholdsmessig i forhold til kjøperens interesse i at selgeren oppfyller. Dersom vanskelighetene forsvinner innen rimelig tid, kan kjøperen fortsatt kreve oppfyllelse.
Kjøperen mister retten til å kreve oppfyllelse dersom de venter urimelig lenge med å gjøre kravet gjeldende.
Kansellering
Dersom selgeren ikke leverer varene til leveringstidspunktet, skal kjøperen oppfordre selgeren til å levere innen rimelig tilleggsfrist. Dersom selgeren ikke leverer varene innen tilleggsfristen, kan kjøperen heve kjøpet.
Kjøperen kan imidlertid heve kjøpet umiddelbart dersom selgeren nekter å levere varene. Det samme gjelder dersom levering til avtalt tid var avgjørende for avtalens inngåelse, eller dersom kjøperen har informert selgeren om at leveringstiden er avgjørende.
Dersom varen leveres etter den tilleggsperioden som forbrukeren har satt, eller etter leveringstiden som var avgjørende for avtalens inngåelse, må krav om angrerett fremsettes innen rimelig tid etter at kjøperen ble oppmerksom på leveransen.
Kompensasjon
Kjøperen kan kreve erstatning for tap som følge av forsinkelsen. Dette gjelder imidlertid ikke dersom selgeren beviser at forsinkelsen skyldes en hindring utenfor selgerens kontroll som ikke med rimelighet kunne ha blitt tatt i betraktning på avtaletidspunktet, unngått eller overvunnet dens konsekvenser.
- Mangel ved varene – kjøpers rettigheter og reklamasjonsfrist
Dersom det foreligger en mangel ved varen, må kjøperen varsle selgeren innen rimelig tid etter at den ble oppdaget eller burde ha blitt oppdaget,